detailing auto interior iasi

În ce Constă Procesul de Detailing Auto Interior la MRG Detailing Iași?

Unul din cele mai cerute servicii ale noastre este serviciul de detailing auto interior. De ce?  Deoarece clienții noștri știu cât este de important ca mașina să fie curată nu doar pe exterior, ci și pe interior, mai ales dacă urcă un pasager în ea.

Mașina, precum casa, este oglinda obiceiurilor noastre. Așa că, dacă acasă faci curat zilnic și menții o atmosferă ordonată în casă în eventualitatea primirii unor musafiri, atunci și mașina trebuie să reflecte această ospitalitate.

Ce se ascunde în interiorul unei „mașini curate”?

La o privire generală, mașina ți s-ar putea părea suficient de curată cât să și mănânci pe ea. Dar ai stat vreodată să te gândești ce se ascunde de fapt, în locurile pe care cel mai sigur, nici nu le bagi în seamă?

Poate nu îți vine să crezi, dar interiorul unei mașini care nu a trecut recent printr-un proces de detailing este plin de scame, praf, noroi, firimituri de mâncare, gume, monede, atât pe sub scaune, cât și pe banchetă, în mochete, în general în locurile greu accesibile.

Iar lucrurile acestea le spunem din experiență acumulată în timp prin detailing-ul interior pe care îl facem.

De ce să faci un detailing interior?

Detailingul interior al unei mașini nu e un moft și nici „doar o cheltuială în plus”.

În primul rând, degeaba e mașina frumoasă, scumpă și ai investit sume exorbitante în ea și în întreținerea ei mecanică, dacă în interior murdăria nu reflectă un caracter îngrijit. E păcat, nu?

Dacă e totuși să analizam și altă ipoteză, dacă nu ai ultimul model de mașină iar acest lucru îți creează o stare de insecuritate și inferioritate față de colegii de pe șosea care au cele mai noi și frumoase modele auto, aspectul curat și îngrijit atât pe exterior cât și la interior îți vor face mașina să arate ca nouă.

Dincolo de beneficiile legate de aspect și stima de sine, detailing-ul interior mai aduce un plus mult mai important decât restul – e vorba de igienă și protejarea sănătății. Praful, acarienii, mizeria, toate acestea intra în noi prin căile respiratorii sau ajung pe noi prin atingere și ulterior în corp, astfel crescând riscurile de boli și alergii.

Poate te întrebi ,,cum se realizează un astfel de serviciu?” sau ,,de ce se zice că ajută la igienă?”. Ei bine, în timpul unui detailing interior se aspiră atent tapițeria, se curăță in profunzime fiecare scaun prin metoda de injecție-extracție, se șterge de praf și se curăță fiecare element de plastic precum este planșa de bord și fețele de ușă. De asemenea se șterg geamurile pe interior și se oferă protecție aplicând ceramica de piele împotriva uzurii și decolorării, a contactului cu lichide, cât și transferului de culoare.

La ce perioadă se face un detailing interior

Dacă este vorba de un detailing auto complet, acesta este recomandat a se face la distanțe de 1-2 ani, în funcție de modul de exploatare. Desigur, anumite servicii precum hidratarea tapițeriei din piele este recomandata a se face la 6-12 luni. Tot la o perioadă de 6-12 luni, e recomandat să faci și impermeabilizarea tapițeriei, a mochetelor și covorașelor. Cât despre tratamentele speciale pentru tapițeria din piele precum cele antifricțiune și a culorii, acestea sunt recomandate o data la 3 luni.

Totul ține de felul în care este exploatată mașina. O mașină supusă unei uzuri accentuate va avea nevoie de intervenții mai des.

Preț detailing auto interior la MRG Detailing

Prețurile pentru un asemenea serviciu încep de la suma de 500 Lei, iar pachetul de detailing interior  la MRG Detailing Iași include:

• Aspirat

• Scos scaune și bancheta (dacă este necesar pentru pătrunderea cât mai eficace)

• Curățat plafon, stâlpi și centuri de siguranță

• Periat, curățat și șters fiecare plastic din interior

• Injecție + extracție scaune textile sau curățare și hidratare piele 

• Injecție + extracție mochetă

• Curățare chedere și conturul ușilor

• Curățare și ștergere gemuri

În ce constă procesul de detailing interior?

Procesul pentru cosmetizarea în detaliu a interiorului mașinii poate dura în jur de 12 ore, ca prim aspect organizatoric. Cât despre procesul de detailing, acesta tratează pe rând tapițeria scaunelor și a banchetei, fețele de uși, plafonul, mochetele, portbagajul și bordul, consola centrala și conductele de ventilație.

Toate suprafețele interioare sunt abordate în funcție de materialul din care sunt compuse, prin aspirare, curățare textile, spălare prin injecție și extracție, reîmprospătare miros, degresare și aplicare dressing de protecție. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru ,,învierea” interiorului mașinii și pentru înlăturarea petelor și mirosurilor neplăcute.

1. Aspirarea este primul pas, etapele de detailing neputându-se demara până când nu este aspirat complet interiorul, cu un aspirator profesional. Pregătirea suprafețelor textile pentru ceea ce urmează sa se facă, prin frecarea cu o perie specifică si suflarea cu pistolul cu aer pentru a disloca granulele de praf și firimiturile pătrunse în locuri greu accesibile.

2. Curățarea petelor este realizată cu soluțiile de curățare ideale, care au rol în îndepărtarea murdăriei, a depunerilor de sedimente grase, nicotină, precum și orice alte pete ce se pot afla pe mochete, bord, fețe de uși, volan ori tapițerie.

3. Curățarea textilelor are loc după tratarea petelor pentru că este necesară o marjă de timp ca substanțele mai puternice utilizate în anihilarea petelor învechite în tapițerie să lucreze. Astfel, se „șamponează” și pre-limpezește toată suprafața textilă din mașină cu ajutorul unor ustensile speciale destinate acestui proces.

4. Extracția sau limpezirea – atunci se îndepărtează cu aspiratorul de injecție-extracție, amestecul din detergent și mizeria care va fi preluată odată cu detergentul.

5. Uscarea – dacă este uscată rapid tapițeria, atunci scad șansele să apară mirosuri neplăcute de la apa stătută in materialul textil. In majoritatea cazurilor este necesara și se face prin folosirea unor uscătoare profesionale.

6. Aplicarea de dressing interior, are rol de a îmbunătăți aspectul tuturor suprafețelor precum și prelungirea duratei de viață a acestora. Mai mult, previn  redepunerea murdăriei, acționând ca un scut.

7. Tratament pentru piele – dacă aveți interiorul din piele ori aveți anumite porțiuni ale interiorului care sunt făcute din piele și înlocuitori ai acesteia, atunci ele necesită o atenție sporită, iar asta pentru că trebuie prevenită deshidratarea acesteia și apariția fisurilor.

În acest sens exista doua metode de întreținere si protecție: 1) hidratare piele cu creme auto special concepute in acest sens si 2) protecția ceramica de piele ce este un tratament premium cu rezultate mult mai bune.

8. Igienziare instalație climatizare – sistemul de ventilație al aerului condiționat poate căpăta depuneri de praf, umezeala, uzuri ale filtrelor de habitaclu, care pot transforma tubulatura acesteia într-un mediu activ de viața al bacteriilor și microbilor. De aici apar și problemele de sănătate.

Sistemul AC trebuie sterilizat cu agenți speciali de tip spray cu aerosoli, reziduul care rămâne în urma aplicării spray-ului protejând ca o peliculă suprafața și împiedicând dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. 

Prin toate acestea, mașina ta poate fi salvată de la deteriorarea excesivă în timp, și reputația ta de la privirile jignitoare ale celor ce îți pășesc în mașina. Iar cel mai important, sănătatea ta se va bucura cel mai mult.

Contact

Te așteptăm la o sesiune de detailing auto interior în Iași, Baza 3 la MRG Detailing – apelează rapid pentru programare: 0726 291 290 sau completează pagina de programare și te sunăm noi.

Distribuie