curatare tapiterie auto iasi

Cum se Face Curățarea Tapițeriei Auto la MRG Detailing Auto Iași

Se spune că haina nu-l face pe om, însă cu siguranță că prima impresie se formează și pe baza felului în care ne aranjăm. Aceeași regulă se aplică și mașinii pe care o conducem. Ironic ar fi să coborâm din mașină îmbrăcați la 4 ace și în urma noastră să se audă și vreo 2-3 sticle care au căzut din portieră…

Cu o mașină curată nu doar că ne simțim mai bine din punctul de vedere al statutului în societate, dar și din punctul de vedere al sănătății. Mașina pe care o conducem zi de zi acumulează cu precădere în interior particule de praf, polen, piele moartă, poate chiar pete din băuturile pe care le achiziționăm în manieră togo. Chiar dacă pe moment nu acordăm o mare importanță reziduurilor care se adună în mașină, în timp acestea devin focare de microbi, producând un miros neplăcut și pete vizibile pe tapițeria scaunelor mașinii.

De ce să apelezi la un Atelier de Detailing Auto?

Cum rezolvi această problemă? Simplu! Te programezi la MRG Detailing Iași și ne lași să avem grijă de mașina ta!

Curățarea ca la carte a interiorului mașinii presupune utilizarea unor materiale și unelte cu un cost destul de ridicat (ex: aparat de injecție-extragere). Este nevoie de substanțe speciale în funcție de tapițeria scaunelor (textilă sau piele), motiv pentru care improvizațiile recomandate pe internet, în loc să curețe și să ofere îngrijire pe termen lung, pot deteriora și mai tare tapițeria. Din fericire însă, specialiștii de la MRG Detailing Auto Iași au experiență și lucrează eficient cu produse de top.

Prețuri

Prețurile pentru cuățarea tapițerie auto la MRG Detailing Iași sunt incluse în pachetul de detailing auto interior, care pleacă de la 500 de lei și include și alte servicii precum aspirare, scos scaune, curățat plafon etc, mai multe detalii despre pachet aici. Însă dacă dorești doar curățarea tapițeriei mașinii tale, nu ezita să ne scrii sau să ne suni la numărul de telefon 0726 291 290 pentru o ofertă de preț.

Instrumente și Produsele Necesare pentru Curățarea Tapițeriei Auto

Haideți să stabilim produsele de care avem nevoie, de la soluții, instrumente ajutătoare, până la aparatele mai complexe.

În primul rând, va fi nevoie de un set de perii și lavete din microfibră. Periile au rolul de a pătrunde în locurile mai puțin accesibile pentru a scoate mizeria rămasă. Acestea vin sub diferite forme, însă cele mai des întâlnite sunt cu o formă asemănătoare pensulelor de vopsea după cum se poate observa în poza alăturată. Cu lavetele de microfibră ne asigurăm că extragem tot surplusul de substanță de pe scaunele mașinii, și odată cu acesta și mizeria din ele. Acest tip de lavetă este cel mai practic deoarece nu lasă urme de praf sau de lichid în urmă și este rezistent la mai multe utilizări, deci nu vom întâmpina probleme cu destrămarea materialului.


În al doilea rând, aveți nevoie de o soluție ce se pretează la nevoile de curățenie. Noi recomandăm soluțiile de tip APC – All Purpose Cleaner. Acestea pot fi achiziționate din magazinele de specialitate. Înainte de utilizare, o mare atenție trebuie acordată diluției pentru ca tapițeria să nu fie afectată de concentrația soluției. Totodată, aceasta nu trebuie lăsată pe tapițerie până când se usucă. Se lasă să acționeze (în funcție de gradul de murdărie) și apoi se șterge bine bine de pe material.


A venit și rândul instrumentelor. Fără îndoială, este nevoie de un aspirator. Poate fi și unul normal, însă acesta poate îngreuna treaba, motiv pentru care este recomandat unul industrial. Este mai practic și mai util decât modelele pe care le avem cu toții în casă.


Cam acestea ar fi o parte din lucrurile obligatorii pe care orice detailer auto trebuie să le aibă. Urmează acum partea interesantă. Pentru ca procesul de detailing să fie fără cusur, este necesar un aparat de injecție-extragere. Ce presupune acesta? Cu ajutorul lui reușim să eliminăm în profunzime mizeria adunată în buretele scaunelor mașinii. Se agită soluția initial, se aplică pe scaune, apoi cu un jet de apă răspândit uniform cu acest aparat, se lasă să acționeze iar mai apoi, cu funcția de extragere a aparatului, se elimină murdăria. Plusul de prospețime și curățenie a tapițeriei oferit de aparatul de injecție-extragere este incomparabil cu orice altă metodă înlocuitoare. 

Scoaterea Scaunelor și Curățarea Tapițeriei din Material Textil

Am aflat de ce avem nevoie, acum să trecem la treabă!

Pentru a ușura curățarea în totalitate a tapițeriei scaunelor, le vom scoate din interiorul mașinii. Dăm scaunul șoferului în spate, la maxim, pentru a avea acces la cele două șuruburi care îl fixează de podea. Facem același lucru și cu șuruburile din partea din spate. Ridicăm scaunul oblic pe spate pentru a avea acces la firele care sunt conectate de acesta. Le deconectăm și scoatem cu grijă scaunul afară. Aceste acțiuni sunt valabile pentru banchetele din față. Petru bancheta din spate, găsim cele două puncte de sprijin de sub scaun, le deconectăm și scoatem bancheta (doar partea șezutului).

Pașii în curățarea tapițeriei textile sunt:

  • Aspirăm cât mai bine posibil. În spațiile în care aspiratorul nu poate ajunge, ne ajutăm de perie. Insistăm pe cusături și îmbinări;
  • Aplicăm pe toată suprafața scaunului substanța de curățare a tapițeriei și o întindem uniform cu o perie pentru a ne asigura că aceasta este absorbită în mod egal în material;
  • Stergem mai apoi cu laveta din microfibră pentru a strânge murdăria de pe suprafața tapițeriei;
  • Dacă scaunul mașinii nu era extrem de murdar, putem folosi în următorul pas doar apa curată din aparatul de injecție-extragere. Dacă nu, aplicăm mai întâi soluția de curățare și apoi apa;
  • Împăștiem uniforma apa, nu foarte multă, dar destulă cât să se absorbă în buretele de sub tapițerie;
  • Extragem apa și voila-la! Scaunele sunt mult mai curate acum.

Atenție! Nu uitați de lateralele scaunelor, de tetiere și de partea din bancheta din spate care a rămas în mașină.

Curățarea Tapițeriei Auto din Piele

De cele mai multe ori, scaunele de piele au puse peste pielea în sine un strat protector de vinil. Această informație este esențială deoarece cu ajutorul ei putem stabili ce produse de curățare să folosim.

Pașii în curățarea tapițeriei din piele sunt:

  • Aspirăm cât mai bine posibil. În spațiile în care aspiratorul nu poate ajunge, ne ajutăm de perie. Insistăm pe cusături și îmbinări;
  • Dacă murdăria nu este eliminată nici cu ajutorul periei, se poate adăuga niște soluție de curățare a pielii și vinilului pentru a ușura extracția. Se șterg mai apoi scaunele de soluție și se termină de aspirat;
  • Se aplică soluția de curățat pe o lavetă de microfibră și se distribuie uniform pe toată suprafața tapițeriei;
  • Se lasă să acționeze (în funcție de murdărie, nu mai mult de 1 minut) după care se șterge cu un prosop curat din microfibră.

Atenție! Nu uitați de lateralele scaunelor, de tetiere și de partea din bancheta din spate care a rămas în mașină.

Precauții

Amintește-ți că detailingul auto presupune atenția la detalii. Acordă importanță în mod egal tuturor spațiilor accesibile și mai greu accesibile pentru a avea un rezultat de excepție.

În momentul în care scaunele sunt scoase din interiorul mașinii ai grijă să nu atingi portierele pentru a nu le deteriora. Atunci când le plasezi înapoi la locul lor, nu uita să conectezi din nou cablurile.

Soluțiile trebuie agitate și diluate înainte de a fi utilizate. Nu le lăsa prea mult pe suprafața tapițeriei deoarece riști să o deteriorezi. În funcție de cât de gravă este starea lor se stabilește și timpul lăsat soluțiilor să acționeze asupra murdăriei.

Acum știi ce presupune un detailing complet al tapițeriei scaunelor mașinii. La MRG Detailing Iași, mașina ta este grija noastră. Te așteptăm la atelierul nostru de pe Calea Chișinăului, Nr. 29, Corp A, stand 13, EGros, județul Iași să te convingem de seriozitatea cu care ne desfășurăm activitatea. Dacă nu ai timp de o vizită prea curând, ne poți contacta la numărul de telefon 0726 291 290 sau îți poți face o programare completând acest formular.

Distribuie